Nieuwe trend: Schilderijen gedipt in verf

0
278

Of je het nu een kunst- of design wilt noemen maakt niet zo uit, maar het dippen van schilderijen in verf is officieel een trend. Geïnspireerd op het werk van kunstenaars Oliver Jeffers staat Pinterest vol met voorbeelden van toffe schilderijen die in één of meerdere kleurtjes zijn gedipt. Soms worden de werken zelfs geheel in het interieur verwerkt door ook de muur mee te verven in dezelfde kleur.

De oorsprong van deze trend

Het is leuk om naar de oorsprong van dit werk te kijken en dat licht hoogstwaarschijnlijk bij het werk van Oliver Jeffers , maar ook daarvoor in 2007 was er een zwarte Amerikaanse kunstenaar, Titus Kaphar, die een werk in een vergelijkbare stijl heeft gemaakt. Deze kunstenaar bewerkt bestaande schilderijen op een manier zodat ze minder racistisch zijn. Zijn werk “I still don’t know how it ended like this, but it began when one of the older women called her blackness into question” (2007) kun je zien als een voorloper van deze trend, alleen dan zoals echte kunst met meer diepgang en betekenis.

schilderij gedipt in verf

Kunstwerk van Titus Kaphar

De nog duidelijkere voorloper van deze designtrend is het werk van Oliver Jeffers. Eigenlijk kun je zeggen dat mensen dit werk veelal rechtstreeks kopiëren met de uitzondering dat Oliver Jeffers werk door hem geschilderde portretten zijn die hij in de verf dipt en de voorbeelden die we op Pinterest zien zijn meestal oudere schilderijen die men in de verf heeft gehangen.

Kunstwerk van Oliver Jeffers

Kunstwerk van Oliver Jeffers

 

Collages van Schilderijen die in de verf zijn gedipt

Op Pinterest zie je vooral collages van schilderijen die in de verf zijn gedipt. Drie of meer schilderijen zijn als een groep aan de muur gehangen en vormen een nieuw kunstwerk op zichzelf. Hierbij kun je de keuze maken om het rustig te houden en te kiezen voor één kleur verf, of helemaal los te gaan met een mix van kleuren.

 

Foto via House of Hipsters

Foto via Decor 8

Foto via Pinterest

Interieur ontwerp met schiderijen die in verf zijn gedipt

Naast de collage muren heb je ook interieur ontwerpers die met deze trend aan de haal zijn gegaan. De muur en het schilderij zijn als het ware één geworden. Moet je er wel voor zorgen dat het schilderij altijd recht hangt anders dan heb je een probleem;)

Foto via Vintage Industrial Style

Foto via My Domaine

Vergeet niet om al deze ideetjes te pinnen op je Pinterest Board met design of interieur ideetjes! Cover foto via Apartment Therapy

 

Vorig artikelDe leukste strandtenten waar je extreem kunt relaxen
Mijn naam is Fleur en ik werk als contentmaker en online marketeer. Ik schrijf over dingen die me bezighouden op dit blog. Ik weet dat het bijhouden van je Facebook pagina en Instagram veel tijd in beslag neemt en dan komen er ook nog eens geen verkopen uit voort. Ik kan je helpen om je merk beter zichtbaar te maken online en help je om je doelen te bereiken. Ik laat je graag vrijblijvend zien wat ik voor je kan betekenen. Mail me fleur@chicas-social.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here