De zomer komt eraan en dus slaat de paniek weer toe om die extra pondjes kwijt te raken. Ik ben zelf na de marathon vorig jaar drie kilo aangekomen. Soms als ik in bed lig voel ik dat de zijkant van mijn buik bijna het matras raakt en dat is voor mij het punt waarop ik weet dat er iets moet gebeuren.

Dit artikel hoeft eigenlijk maar één zin te bevatten: ALS JE WILT AFVALLEN DAN MOET JE ZORGEN DAT JE MEER CALORIEËN VERBRAND DAN JE ERIN STOP!

Mijn persoonlijke manier van afvallen bevat slechts 2 props die ik met jullie ga delen:

  1. Een calorieteller app zoals bijvoorbeeld My Fitness Pall
  2. Het boek “De edele kunst van NOT GIVING A FUCK”

De teller heb je nodig om uit te rekenen hoeveel calorieën je per dag mag eten en ook hoeveel je er daadwerkelijk eet. Het is min of meer je externe geweten en werkt alleen als je echt al je eten en drinken erin zet! De enige persoon die er geen baat bij heeft om niet alles toe te voegen dat ben je zelf. Dus GET REAL!

Daarmee ben ik aangekomen bij het tweede punt. Koop het boek “De edele kunst van NOT GIVING A FUCK” van Mark Manson. Dit boek helpt je om je eigen onzin en excuses niet langer te geloven. Elk excuus die je de afgelopen jaren hebt gehad, waardoor je niet kon afvallen, je niet hebt gesolliciteerd op die beter positie, je nog steeds bij je vriend bent waar je eigenlijk niet zo gek meer op bent, wordt door Mark Manson ontrafeld als 100% zelfbedrog. Het is ongeveer het omgekeerde van het boek “The Secret”, waar je op de bank kunt gaan zitten en kunt wensen voor dingen die dan wonderbaarlijk genoeg werkelijkheid worden. Nee, met Mark Manson moet je actie ondernemen voor de dingen die je wilt, zonder excuses en niet morgen maar vandaag. Kortom de perfecte motivatie voor wanneer je probeert af te vallen.

De rest is simpel. Je vult je gewicht en je streefgewicht in op de app en berekend de calorieën die je per dag mag eten. Minimaal drie keer per week een uurtje sporten en je bent op weg naar een beter lijf. Natuurlijk helpt het als de voeding die je eet ook aansluit bij een gezonde levensstijl.

Een paar random tips die mij helpen:

  1. Drink veel water. Voldoende water drinken vermindert het hongergevoel (waardoor je minder calorieën eet) en versnelt je stofwisseling (waardoor je meer calorieën verbruikt).
  2. Wissel je sport activiteit af. Hou je niet zo van sporten zorg dan dat je verschillende dingen doet. Je kunt ook gewoon een uur up tempo gaan wandelen. Probeer iets te doen want je enigszins leuk vindt, want anders kost het teveel energie om te gaan.
  3. Vraag jezelf niet af of je vandaag gaat sporten. Ik sport zes dagen in de week en ik stel mezelf nooit de vraag of ik vandaag zal gaan. Zodra deze vraag in mijn hoofd komt duw ik deze gedachte weg. Bepaal de dagen dat je gaat sporten en ga dan ook gewoon.
  4. Eet chocola wanneer je daar trek in hebt. Ben jij net zoals ik dan heb je elke dag minimaal twintig momenten waarop je denkt aan chocola. Ik eet minimaal 4 keer per week gewoon chocola. Het is iets wat ik niet op wil geven. Voeg het simpelweg toe aan je calorieën teller en weet dat je die dag iets minder van iets anders kunt eten. Dat is het voor mij altijd waard!
  5. Een vriend of vriendin om samen mee te sporten en afvallen maakt het verschil. Ik hoeft niet uit te leggen dat het altijd makkelijker is om samen af te vallen dan alleen. Als jij het doet, doe ik het ook:)

Even voor de duidelijkheid, ik ben geen zeker diëtiste, dus dit zijn gewoon mijn eigen ervaringen over hoe ik probeer af te vallen. Ik was vroeger een serial lijner en heb veel van de bekende diëten geprobeerd, maar uiteindelijk waar het voor mij op neerkomt is dat je niet teveel calorieën binnenkrijgt en dat je volhoudt (dus motivatie). Misschien heb je wat aan mijn tips en misschien niet.

Bron foto: Photo by Scott Webb 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here