De gaafste restaurants van Europa

0
2535

Binnenkort nog een leuk stedentripje gepland en ben je op zoek naar een gaaf restaurant met een ‘beetje’ beleving? Check dan deze blog voor de meest bijzondere restaurants van Europa.

 Restaurant  Koi- Aix en Provence, St Tropez

Dit hypermoderne Japanse restaurant is ontworpen door de architect Vincent Coste. De illustraties van de koi karpers en andere Japans gerelateerde afbeeldingen op de muur, plafond en vloer zijn gemaakt door illustratrice Claire Leina. Door dit 3 dimensionale ontwerp heb je echt t gevoel dat je in een andere wereld terecht komt.

Sublimotion- Ibiza

Niet het goedkoopste restaurant… je betaalt hier nl gemiddeld 1500 p.p voor een 3 uur experience. In deze 3 uur reis je over de wereld!                                                         Met 12 gasten ga je aan tafel in de ‘experience room’. Vervolgens worden er diverse beelden om je heen en op de tafel geprojecteerd, waarbij passende muziek gedraaid wordt. De gerechtjes worden bij het desbetreffende thema geserveerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Noordpool met diverse koude gerechten. De gerechten worden gemaakt door de beroemde chef Paco Roncero die over 2 Michelin sterren beschikt. Zoals ik al zei, niet goedkoop, wel een unieke ervaring.

 The Jane- Antwerpen

The Jane bestaat alweer een poosje, maar mag niet in het rijtje ontbreken. Dit restaurant is gevestigd in een oude kapel van een militair ziekenhuis en vandaag de dag zie je hier nog details van terug zoals de glas in lood afbeeldingen op de ramen. Het gaafst vind ik de enorme moderne soort van kroonluchter, die het middelpunt van het restaurant is. Het eten wordt bereidt door chef kok Sergio Herman en is werkelijk voortreffelijk.            Borrelen kan ook. Bij de Upper Room bar kan je je laten gaan met diverse cocktails en hapjes. Vanuit deze bar kijk je uit over de hele zaak, is erg gezellig en heeft minder wachttijd dan beneden in het restaurant. Ook de moeite waard om eens te doen dus!

SushiSamba -Amsterdam

Het bekende sushi restaurant is al zeer populair in Londen, New York, Las Vegas en Miami en dat is niet zomaar! Ze serveren nl niet alleen puur Japans, maar ook bijzondere combinaties, die een mix zijn van de Japanse, Braziliaanse en Peruaanse keuken. Deze bijzondere creaties zijn persoonlijk door de Chef Claudio Cardoso bedacht. Denk hierbij bv aan een tonijn ceviche met granaatappel, leche de tigre, maiz morado wasabi erwten en basilicum. Het water loopt me nu al in de mond. De sfeer is echt Japans en toch modern, door de enorme boom als eyecatcher in het midden van het restaurant. Zeker de moeite, om snel ‘ns te proberen!

Coppa Club -Londen

Wat nou, koud buiten?! In de Coppa Club in Londen kan je nu buiten eten in een doorzichtige, verwarmde iglo! Vanuit deze iglo met lekkere warme dekentjes en kussentjes heb je uitzicht op de Thames. Iedere groep heeft z’n eigen Iglo, dus het is al snel intiem.

Je kunt ook gewoon binnen eten bij het haardvuur, maar voor de echte ervaring kies je natuurlijk voor een eigen iglo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here