Modellen bootsen bekende schilderijen na in Harper’s Bazaar fotoshoot

0
2999
bootsen bekende schilderijen na

Modellen Winnie Harlow, Halima Aden, Hari Nef, Erika Linder en Candice Huffine bootsen bekende schilderijen na in een fotoshoot voor de november editie van Harper Bazaar. Deze modellen zijn allemaal bekend geworden doordat ze de standaard idealen van de modewereld doorbraken. Zo werd Halima Aden het eerste model met hoofddoek, die werd ingeschreven bij een bekend modellenbureau en met haar hoofddoek op de catwalk van NY fashion week verscheen. Hari Nef is een transgender model, die moment het gezicht is van de Gucci campagne voor de geur Bloom. Erika Linder, die traditionele gender rollen doorbreekt met haar androgyne uiterlijk. Candice Huffine maakt furore als plus size model en Winni Harlow, die de ziekte vitiligo normaliseerde. Stuk voor stuk geven deze modellen de traditionele catwalk een nieuwe look.

In de fotoshoot voor Hapers Bazar zien we onder andere Winnie Harlow als Mona Lisa. Harlow herkent zich in dit schilderij, omdat mensen over haar ook altijd bepaalde vooroordelen hebben. Halima Aden is model voor Vermeer’s “Meisje met de parel”. “I have both my ears pierced,” says the 20-year-old Somali-American beauty, “but I’d never shown them before. It was just for me.” En de prachtige Candice Huffine schittert als Venus in “De geboorte van Venus” van Botticelli.

Je kunt de hele serie bekijken in de Amerikaanse Harper’s Bazaar van November. Fot

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here