Ines Rau als eerste playmate in Playboy

0
3488
ines rau

De mode industrie is eindelijk aan het veranderen, waardoor het meer een afspiegeling geworden is van de maatschapij. Transgenders, volslanke modellen en mensen van verschillende etnische afkomst worden steeds meer gevraagd op de catwalk en voor campagnes van grote kleding- en cosmeticamerken. Steeds meer mensen voelen zich vrij om uit te komen voor wie ze echt zijn en kunnen steeds vaker rekenen op het begrip van de mensen om zich heen.

Playboy is een merk dat altijd een paradox is geweest als het gaat om feminisme, transgenders en de representatie van het vrouwelijk lichaam. Aan de ene kant heeft het blad altijd aan het voorfront gestaan van de objectivering van het vrouwelijk lichaam ten behoeve van de man, maar aan de andere kant waren ze ook vooruitstrevend op het gebied van het bevrijden van het idee dat seksualiteit taboe is en was het blad al vroeg actief op het gebied van rechten voor de LGBTQ en rechten van vrouwen om beslissingen te nemen over hun eigen lichaam. Zo stond er in 1981 al een transgender model, Caroline Cossey op de cover van de Playboy.

Op Instagram kondigde Ines Rau trots aan dat ze de eerste transgender Playmate zal zijn. Hierbij benadrukte ze het belang van het naakte lichaam, in het bijzonder voor haar als transgender: “Nudity shouldn’t be taboo. Nudity means a lot to me, since I went through a transition to get where I want to be,” she wrote. “Nudity is a celebration of the human being without all the excess. It’s not about sexuality but the beauty of the human body, whether male or female.”

De aankondiging van Rau als Playmate is weer een stap in de goed richting met wat betreft diversiteit en acceptatie, niet alleen voor Playboy, maar voor ons allemaal.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here