Tenue de Ville 2.0, lees nu de tips!

0
2717

Tja, je kent t wel, er is een feestje met een dresscode en je weet niet wat dat nou weer inhoudt. In mijn geval een feestje van het werk, waarbij we in stadskledij moeten. In het Nederlands ook wel Tenue de Ville genoemd. Lees hier mijn tips voor de Tenue de Ville 2.0

Tenue de Ville komt vooral overdag voor en kenmerkt zich door de nette stijl. Tenue de Ville stamt uit de tijd dat men zich formeel kleedde voor buitenhuis, de tijd dat mode steeds meer een ook op straat gedragen mocht worden.

Tegenwoordig wordt deze dresscode vooral vaak op bruiloften gevraagd. Pastelletjes of lichte kleuren of printjes (schattigheid ten top!) en vooral géén zwart. Verder een jurk of rok tot op de knie met een blouse. Voor de mannen is ’t super makkelijk, nl een pak met stropdas, maar voor vrouwen is dit dus nog best lastig, als je tenminste niet als een saaie muts voor de dag wil komen.

Maar…geen stress, dacht ik. Stijlvol is het codewoord, subtiliteit een must en te veel bloot slaat dood (zoals m’n moeder altijd zei:)).

Hieronder dus mijn tips voor een Tenue de Ville outfit 2.0.

Maak gebruik van rijke stoffen en zorg voor een stijlvolle jas over.

Een pak, rok en blouse in dezelfde kleur maakt t geheel stylish.

Print hoeft niet saai te zijn, tegenwoordig zijn er echt gave print jurken!

 

Verder is zwart not done, maar wit is toch wel echt heel mooi afgestyld met zwart!!

Vergeet niet af te stylen met gave oorbellen en/of een toffe clutch om echt gaaf voor de dag te komen. Enne..gave hakken zijn een must!

Eigenlijk is Tenue de Ville dus best een leuke dresscode en voel dat ik er ineens toch best zin in heb!

Heb jij nog leuke tips, dan hoor ik t graag:)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here