De unieke tule kunst van Benjamin Shine

0
992
Benjamin Shine

Benjamin Shine creëert installaties en kunstwerken uit tule. De unieke creaties bestaan uit portretten, maar ook complete installaties met balletdansers gemaakt van tule. Met drie generaties voor hem werkzaam in de kledingindustrie, leek het voor Benjamin voorbestemd om hetzelfde pad te volgen. Na zijn studie modeontwerp aan de Surrey Institute of Art and Design en Central St. Martins in Londen, opende hij in 2003 zijn eigen studio.

Ontgoocheld door de vluchtigheid van modetrends besluit hij te onderzoeken hoe hij stoffen en materialen kan gebruiken als communicatiemiddel. Op een dag zag hij een hoopje tule op de grond liggen. De patronen in het tule fascineerde hem en inspireerde hem om meer te doen met dit materiaal. Het koste enkele jaren voordat hij de juiste technieken ontwikkeld had om mee te werken, met name het schilderen met een huis tuin en keuken strijkijzer was een uitdaging.

“I believe limiting our beliefs prevents us from realizing our own potential. It can deter us from even trying something new, but therein lies the opportunity to learn, discover, and grow – and, we hope, be surprised by the outcome”.

Beeld via de website van Benjamin Shine

Benjamin Shine creëert installaties en kunstwerken uit tule. De unieke creaties bestaan uit portretten, maar ook complete installaties met balletdansers gemaakt van tule. Met drie generaties voor hem werkzaam in de kledingindustrie, leek het voor Benjamin voorbestemd om hetzelfde pad te volgen. Na zijn studie modeontwerp aan de Surrey Institute of Art and Design en Central St. Martins in Londen, opende hij in 2003 zijn eigen studio. Ontgoocheld door de vluchtigheid van modetrends besluit hij te onderzoeken hoe hij stoffen en materialen kan gebruiken als communicatiemiddel. Op een dag zag hij een hoopje tule op de grond liggen. De patronen in het tule fascineerde hem en inspireerde hem om meer te doen met dit materiaal. Het koste enkele jaren voordat hij de juiste technieken ontwikkeld had om mee te werken, met name het schilderen met een huis tuin en keuken strijkijzer was een uitdaging. “I believe limiting our beliefs prevents us from realizing our own potential. It can deter us from even trying something new, but therein lies the opportunity to learn, discover, and grow – and, we hope, be surprised by the outcome”. Beeld via via Benjaminshine.com

Bewaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here